Ben van Duin

Holland Opera

Odiezee (7+)
vr 8 nov 19:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
vr 8 nov
19:15
Kaarten

OVER DE VOORSTELLING 

Een meisje woont met haar drie moeders in een flatje driehoog achter. Ze maakt zich zorgen over het klimaat en de stijgende zeespiegel en krijgt al snel de bijnaam O! die! Zee! Ze mist haar vader, die op zee is om mensen te redden. Odiezee probeert hem te bellen, maar haar moeders willen daar niets van weten. Hij heeft het te druk, hij is te ver weg. Odiezee besluit hem te gaan zoeken en zo begint een tocht langs de ‘zeeschuimende’ jongens, via het angstaanjagende oog naar de snackbar van Circe. Ze ontdekt haar eigen moed en wat werkelijk van waarde is. Abdelkader Benali bewerkte ’De Odyssee’ van Homerus tot een “grappig, absurdistisch en geëngageerd verhaal dat het klimaatprobleem fantasievol op kindermaat snijdt” (Trouw).

UIT DE RECENSIES

NRC
“Een fijne rol van Vera Fiselier, die haar personage mooi laat balanceren tussen verstandig en onbezonnen. Muzikaal slaat de golfslag over het toneel in composities van Anne-Maartje Lemereis: een zeewaardige soundtrack onder de scènes, afgewisseld met spannende ritmes. De performers vlechten hun stemmen hier doorheen met krachtige samenzang en creëren een intrigerend universumpje.”

Theaterkrant
“Een avontuurlijke hervertelling van de Odyssee. (…) Abdelkader Benali creëert in het libretto veel ruimte voor kleine avonturen binnen het grotere avontuur, met verwijzingen naar de originele Odyssee. De muziek voegt kleur en rijkdom toe.”

Trouw
“Een grappig, absurdistisch en geëngageerd verhaal dat het klimaatprobleem fantasievol op kindermaat snijdt.

Credits

muziek: Anne-Maartje Lemereis, libretto: Abdelkader Benali, regie: Rianne Meboer, dramaturgie: Joke Hoolboom, spel: Vera Fiselier, Erik Slik, Robbrecht van Cauwenberghe e.a., decor: Douwe Hibma | graffiti: Caspar Cruse,  geluidsontwerp: Tom Gelissen,  lichtontwerp: Yuri Schreuders, kostuums: Freja Roelofs