Richard Beukelaar

Mouna Laroussi

Waanzien
za 19 okt 20:15
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
za 19 okt
20:15
Kaarten


OVER DE VOORSTELLING

De derde avondvullende voorstelling van Mouna Laroussi gaat over kijken, zien en gezien worden. Want we kijken vaak niet verder dan onze neus lang is, zetten onze oogkleppen op en kijken elkaar met de nek aan of juist op de vingers. In ‘Waanzien’ neemt Mouna met haar alter ego Fatima en een bont gezelschap aan karakters onderwerpen als het vluchtelingendebat, opvoeding, migratie, integratie, discriminatie en emancipatie eens goed onder de loep. Ze laat zien dat al dat kijken kan leiden tot hilarische misverstanden. Maar ook dat we misschien te vaak wegkijken. Want: uit het oog, uit het hart. ‘Waanzien’ ontroert, maakt je aan het lachen en verbindt met een mix van humor, dans, beweging en theater. “Mouna Laroussi is Charlie Chaplin en Igone de Jongh ineen.” (Het Parool)

UIT DE RECENSIES

Theaterkrant
“Met haar indrukwekkende mix van fysiek spel, dans, en cabaret benadrukt ze het belang van naar elkaar kijken.”

AD ★★★★
“Laroussi brengt vele personages en disciplines samen in ‘Waanzien’, voor een bijna allesomvattend beeld van Nederland anno 2024.”

Het Parool
“Mouna Laroussi is Charlie Chaplin en Igone de Jongh ineen.”

Credits

concept, spel en choreografie: Mouna Laroussi | regie en projectie: Titus Tiel Groenestege | decor: De man met de hamer | lichtontwerp: Benno Barends | kostuum en rekwisieten: Timo Arling | techniek: Slapback, Thijs van Duursen