Hans Gerritsen

De Stilte

Komen en gaan (4+)
ma 28 apr 15:00
Posthuis Theater, Heerenveen
Theaterzaal
ma 28 apr
15:00
Kaarten

Dynamische jeugddans over een leven vol komen en gaan

OVER DE VOORSTELLING

In het leven zijn we telkens op een andere manier samen en alleen. Soms nemen we afscheid met een gevoel van opluchting, vaak met verdriet en spijt. Laten we elkaar duizend keer ontmoeten, laten we 999 keer van elkaar weggaan en terugkeren. Laten we duizend keer blijdschap, verdriet, hoop en teleurstelling met elkaar delen, optellen en vermenigvuldigen, vindt Dansgezelschap De Stilte. In een wereld van papieren zuilen laat de groep een leven van ‘Komen en Gaan’ afspelen, met losse schetsen van kennismakingen in vele omstandigheden, traag, tragisch en humoristisch. De muziek is een selectie uit liederen en pianostukken van George Gershwin, live gezongen door sopraan Kelly Poukens.

Over de workshop

Aansluitend na de voorstelling is er een gratis workshop bij te wonen. Tijdens deze speelse workshop gaan de jonge theaterbezoekertjes met elementen en materialen uit de voorstelling aan de slag. Het is een creatieve en fysieke verwerking van wat ze daarvoor op het podium tijdens Komen en Gaan hebben gezien!

Credits

choreografie, concept, decor: Jack Timmermans | assistent choreografie: Gertien Bergstra | zang en spel: Kelly Poukens | dans: Elvedin Šiljdedić of Mirella de Almeida Castagna | muziek: George Gershwin | piano: Henk van Riel (op band)