Jesus Robisco

STORM: Dansclick 26

Korzo | BNG Bank Dansprijs
Dans in de Lawei
do 21 nov 20:30
Schouwburg de Lawei, Drachten
Kleine Zaal Lawei
do 21 nov
20:30
Kaarten

Deze voorstelling vindt plaats in de Lawei in Drachten; Laweiplein 1, Drachten

 

OVER DE VOORSTELLING

DansClick fungeert al bijna twintig jaar als springplank voor jonge, spannende dansmakers. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een tournee aangeboden. De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en een Après Danse, een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje. Naast de winnaar van de prijs van 2024 presenteert Korzo tijdens Dansclick 26 haar eigen huismaker Tu Hoang.

Het duet ‘False Memories’ is het resultaat van een vier jaar lange samenwerking tussen Tu Hoang en Hiro Murata bij Conny Janssen Danst. In het werk wordt op een abstracte manier het gevoel weergegeven dat de dansers een eenheid zijn in hun eigen spirituele wereld, of ze nou fysiek samen zijn of niet. Soms herinneren we dingen zoals we willen dat ze zouden zijn. Dankzij onze verbeelding kunnen we ontsnappen aan de realiteit.

Werk van winnaar BNG Bank Dansprijs en van Korzo-huischoreograaf Tu Hoang.

Credits

choreografie en dans: Tu Hoang and Hiro Murata | lichtontwerp: Grace Morales Susa | originele muziek: David Granstrom en Flxk1 & DB1 | met dank aan: Marjolein Peters, Conny Janssen Danst en James Sutherland