Noord Nederlands Orkest

Alma Mahler & Brahms
Klassiek in de Lawei
do 6 feb 20:00
Schouwburg de Lawei, Drachten
Grote Zaal Lawei
do 6 feb
20:00
Kaarten

Deze voorstelling vindt plaats in de Lawei in Drachten; Laweiplein 1, Drachten

OVER DE VOORSTELLING

Diversiteit is troef bij het NNO. Dat wordt goed duidelijk tijdens dit concert. De hedendaagse Amerikaan Michael Daugherty bracht een hommage aan de Superman-comics met zijn Metropolis Symphony, waaruit hier Red Cape Tango klinkt. Honderdvijftig jaar eerder liet Johannes Brahms zich inspireren door de natuur. Zijn Tweede Symfonie was volgens hemzelf het droevigste wat hij ooit gecomponeerd had, maar dat was ironie. Het stuk is een sprankelende, tedere ode aan het buitenleven.     

De stralendste sterren van de avond zijn twee bijzondere vrouwen. Alma Mahler was een getalenteerde Oostenrijkse componiste, maar ze werd volledig overschaduwd door de enorme reputatie van haar man Gustav. Lange tijd werd haar werk genegeerd en ondervond ze zelfs tegenwerking. Ze blonk vooral uit in liederen, waarvan een aantal later georkestreerd werden.     

Mezzosopraan Karin Strobos, internationaal gerenommeerd als opera- en liedvertolkster, herstelt het bijzondere repertoire van Alma Mahler in ere. En daarmee keert de Groningse terug naar haar geboortegrond.