Peter Arno Broer

Lezing Mathijs Deen

Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH)
di 11 feb 20:00
Jachtweide
di 11 feb
20:00
Tickets

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH)

OVER DE LEZING 

Bestaat het mooiste Waddeneiland? Zijn romans die zich op een Waddeneiland afspelen anders dan andere romans? 

Mathijs Deen, geboren in Hengelo op 14 september 1962, is een Nederlandse schrijver, radiomaker en voorlezer van luisterboeken. Hij publiceerde fictie, literaire (non-)fictie en krimi's.

Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie gaf hij daar vier jaar lang taalvaardigheidsvakken voor de vakgroep Taalbeheersing. Intussen leerde hij als redacteur/verslaggever radio maken bij Radio Noord. Uitgeverij Passage gaf zijn eerste boeken uit, waaronder Moeder Doen (1997), dat later bij uitgeverij Thomas Rap in licht bewerkte vorm zou verschijnen onder de titel Onder de Mensen (2016).

In 2003 werd Mathijs Deen redactielid, presentator en documentairemaker bij het radioprogramma OVT.  

In de herfst van 2021 was Mathijs Deen gastschrijver bij de Rijksuniversiteit Groningen.  Zijn nieuwste boeken zijn De Hollander, De duiker en De redder (in de serie De Hollander). Deze boeken spelen zich allemaal af in het Nederlandse en Duitse waddengebied. De grenzeloze rivier gaat over verhalen langs de Rijn, terwijl Over oude wegen over de geschiedenis van Europa gaat. Een veelzijdig schrijver dus!