Het Fries Project Orkest Present
OVER DE VOORSTELLING
Een multimedia voorstelling over kunstmatige intelligentie, robotica en biotechnologie uit gevoerd door het Fries Project Orkest.
Beleef het meeslepende verhaal van ‘De Kunstmatige Vriendin’. Een uniek en innovatief muziekstuk dat zijn wortels vindt in het boek ‘Klara en de Zon’ van Kazuo Ishiguro. Deze multimediale voorstelling combineert muziek met AI-gegenereerde beelden en een AI-gestuurde verteller. Het verhaal van ‘Klara en de Zon’ wordt prachtig tot leven gebracht door krachtige filmische muziek en visuele elementen; Het orkest bevind zich tussen afgedankte apparaten waar de nog deels functionerende Klara (De Kunstmatige Vriendin) onderdeel van is. De AI-technologie voegt nog een extra laag toe aan de voorstelling, waardoor de toeschouwers worden ondergedompeld in een futuristische wereld waarin naast de muziek, kunstmatige intelligentie centraal staat.
Mis deze unieke voorstelling niet en laat je meevoeren door de prachtige muziek, adembenemende visuals en meeslepende vertelling van ‘De Kunstmatige Vriendin’.
Door gebruik te maken van AI-gegenereerde beelden worden de muzikale scènes visueel versterkt en krijgt het publiek hierdoor een beter begrip van het verhaal. De AI-gestuurde verteller brengt op indringende wijze de emoties van de personages over, waardoor de connectie tussen het publiek en het verhaal wordt versterkt.
‘De Kunstmatige Vriendin’ is niet alleen een boeiend stuk entertainment, maar ook een reflectie op onze relatie met technologie en kunstmatige intelligentie. Het laat ons nadenken over hoe deze nieuwe ontwikkelingen ons leven kunnen beïnvloeden.
Credits
Het orkest is in 2009 opgericht door musicus en componist Frans Vermeerssen samen met een aantal Friese amateurmusici.
Muzikale leiding, concept, compositie: Frans Vermeerssen
Compositie: Nadia Marak
Tekstbewerking: Jo Willems
AI-visuals en -voice: Albert Smit
Robotbouw, toneelbeeld: Edwin Dertien